Utbildning som konditor ?

Hej! Jag har ett enormt intresse för allt vad bakning, choklad- ochglasstillverkning heter och drömmer om att kunna få jobba som konditor. Men hur ska jag gå till väga? Har ingen som helst utbildning inom området, utan har lärt mig det jag kan på egen hand. Är yrkesutbildningar ett bra alternativ?

Tacksam för svar! Hälsningar Malin Lundberg

Hej Malin

Vad trevligt att du undrar hur man blir konditor, ett sätt som jag själv varmt rekommenderar är att gå som lärling på ett konditori. Det har jag själv gjort och när det gäller hantverksyrken så är det det bästa vägen. Sedan kan man gå på yrkesskola och utbilda sig eller 1 årig utbildning i Göteborg eller Kristianstad och där du behöver förkunskaper.

Tyvärr så ger inte vår regering tillräckligt med morötter för lärlingsutbildningar tycker jag utan det skulle vara billigare för företag att göra detta, så skulle säkert fler företag satsa på lärlingar.

Hoppas du är nöjd med svaret och hoppas du finner din väg.

Lycka till från Magnus

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>